U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

  

Over Elske

Jeugd

Op mijn zevende kreeg ik mijn eerste vioollessen van Josien le Coultre en Frieda te Boekhorst. Vanaf dat moment was de viool niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik speelde thuis veel viool; alleen, maar ook samen met mijn moeder of met vriendjes en vriendinnetjes die ook een instrument bespeelden. Bij het Frysk Jeugd Orkest werd mijn liefde voor muziek meer en meer gestimuleerd.

Opleidingen

Na mijn gymnasiumopleiding vertrok ik naar Utrecht om daar aan het conservatorium Schoolmuziek te studeren. Halverwege deze studie verlangde ik naar meer muzikale verdieping en begon ik aan mijn studie Viool. Chris Duindam, Els Krieg en Hebe Mensinga waren mijn docenten.

In 2002 behaalde ik mijn diploma Schoolmuziek en in 2005 mijn diploma Viool, aan het conservatorium te Zwolle, als leerling van Hebe Mensinga.

Het vak vioolmethodiek sloot ik af bij Josien le Coultre, mijn eerste viooldocent.

Werkervaring

Al tijdens mijn vioolstudie richtte ik mijn eigen vioollespraktijk in Utrecht op en was ik violist bij het pianotrio Trio Verano, waarmee ik vaak optrad.

Vlak na het behalen van mijn viooldiploma werkte ik tevens een aantal jaren als vakleerkracht muziek op een basisschool en speelde ik mee in de vaste bezetting van het Magogo Kamerorkest, het NAtionaal Symfonisch KAmerorkest (NASKA) en bij andere orkesten en ensembles.

Nu

Inmiddels ben ik van Utrecht naar Breukelen verhuisd en heb daar een nieuwe vioollespraktijk opgezet.

Nog altijd werk ik als violiste bij het NASKA en bij andere orkesten en ensembles.

Daarnaast geef ik aandachttrainingen (mindfulness trainingen) aan kinderen en jongeren van 5 t/m 19 jaar, volgens de Methode Eline Snel.

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?